Ο Κορονοιος έφερε τα πάνω κάτω. Τόσα και τόσα είδωλα έχουν καταποντιστεί.. όπως προσπάθησε να κάνει και το καιρό του Μωυσή ο Θεός στον Φαραώ. Hollywood, ταινίες, μουσικά και αθλητικά γεγονότα, οι δουλειές μας ,το χρηματιστήριο και η υγεία μας πολλά από τα είδωλα που τα είχαμε ως προτεραιότητα τώρα Ο Θεός μας δίνει ευκαιρία να τα αποβάλουμε και να βάλουμε νέες προτεραιοτητες. Ποιο πνευματικές.
Επίση, τώρα που ερημώθηκαν τα εκκλησιαστικά κτήρια, οι ναοί και τα κατηχητικά, μήπως αντί να τα ρίχνουμε στην κυβέρνηση, αντ'αυτού να εμπιστευτούμε στον Παντοδύναμο Θεό και στην κραταιά Του δύναμη και να ψηλαφίσουμε (Πράξεις17:27)τις κρυμμένες ευλογίες μέσα από αυτές τις νέες συγκυρίες επιτρέποντας στην ψυχή μας να Τον βρεί μέσα από την παρότρυνση για καθημερινή έρευνα των Γραφών του αποστόλου Παύλου (Πράξεις17:11) & μέσα απο μια πιο προσωπική σχέση αδιάλειπτης προσευχής (Α Θεσ.5:17), κατ ιδίαν χωρίς την ανάγκη κεριών, χειροφιλημάτων ή εικόνων παρά μόνο με γονυκλισία στην πανταχού παρουσία Του Κυρίου εις το ταμείον μας (Ματθ.6:6),να δοκιμάσουμε την φιλανθρωπία σε προσωπικό επίπεδο και όχι μέσω των γνωστών συσσιτίων όπου δε θα γνωρίζει η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου (Ματθ.6:3), όπου η νηστεία θα είναι μια πραγματική δοκιμασία αυταπάρνησης και αυτοπειθαρχίας(Α Κορινθ.7:5) και όχι μια ακόμα εβδομαδιαία τελετουργία μπροστά σε πλήθη(Ματθ.6:16-18), όπου ο εκκλησιασμός θα είναι η σύναξη μεταξύ δύο ή τριών(Ματθ.18:20) και ο ναός τελικά θα γίνει ο καθένας μας που θα τιμήσει το Άγιο Πνεύμα (Α Κόρινθο.3:17)με την πνευματική μας καθημερινή αυτή λατρεία (Ρωμ.12:1).
Μην ολιγοπιστούμε και μην αποκάμουμε. Ο Κύριος εξακολουθεί να έχει την απόλυτη εξουσία πάνω στο κάθε τι και να συντελεί προς το καλό και το αγαθό αυτόν που τον αγαπούνε( Ρωμ.8:28).

Προβολές: 25

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ

Η KOINΩNIA MAΣ

© 2021   Created by George Mouzakis.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης