Άκουσε, Ισραήλ
Δευτερονόμιο 6: 4-16
1_ Η "Σέμα" ή "Ακουσε Ισραήλ, ο Κύριος ο Θεός μας είναι ένας Κύριος" αναφέρεται ως η κεντρική αλήθεια της εβραϊκής θρησκείας σε κάθε συνάθροιση συναγωγής. είναι ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα της παλαιάς διαθήκης που μεσολάβησε ο Μωυσής μεταξύ του Θεού και του έθνους του Ισραήλ στις τελευταίες του ημέρες. Αναφέρει: "Ακούστε, ο Ισραήλ: Ο Κύριος είναι ο Θεός μας. ο Κύριος είναι ένας. Θα αγαπάς τον Κύριο τον Θεό σου με όλη σου την καρδιά και με όλη σου την ψυχή και με όλη σου τη δύναμη ». Η εβραϊκή πίστη ορίζεται στην πίστη της στον μονοθεϊσμό και αυτός ο στίχος χρησιμοποιείται για να στηρίξει αυτή την πίστη. Ακόμη και ο Ιησούς ανέφερε αυτόν τον στίχο ως την πρώτη από τις δύο μεγάλες εντολές (Μάρκος 12: 28-34). Αρα αυτός ο στίχος είναι επίσης σημαντικός για τους Χριστιανούς. Καθώς οι Χριστιανοί πιστεύουν στη Θεϊκή εξουσία και την θεοπνευστία της Παλαιάς Διαθήκης καθώς και της Νέας, αρα αυτός ο στίχος ισχύει και για εμάς.

2_Ακούστε/Άκουσε
Η ακοή είναι μία από τις ανθρώπινες αισθήσεις μας και για τους περισσότερους από εμάς δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι μπορουμε να ζήσουμε χωρίς την ικανότητα να ακούτε. Δεν το χρησιμοποιούμε μόνο για να επικοινωνούμε με άλλους ανθρώπους, αλλά το χρησιμοποιούμε και ως προειδοποιήση όταν υπάρχει πιθανός κίνδυνος που πρέπει να γνωρίζουμε.
Παροιμίες 20:12
Τα αυτιά που ακούν (shema) και τα μάτια που βλέπουν -
ο Κύριος έχει κάνει και τα δύο.
Ρωμαίους 10:14, 17
14Πώς, λοιπόν, θα επικαλεστούν Εκείνον στον οποίο δεν πίστεψαν; Kαι πώς θα πιστέψουν σ’ Εκείνον, για τον οποίο δεν άκουσαν; Kαι πώς θα ακούσουν, χωρίς να υπάρχει εκείνος που κηρύττει; .. 17Eπομένως, η πίστη είναι διαμέσου τής ακοής· η δε ακοή διαμέσου τού Λόγου τού Θεού.

Πώς αλλιώς θα ακούσουμε το μήνυμα αν δεν μιλήσει κάποιος; Το να ακούσω
σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να μιλήσει ώστε να ακούσουμε. Αυτός είναι και ο λόγος που στο Ιουδαϊκό έθνος απαγγέλλει το Σέμα (Sh’ma) καθημερινά. Δυο φορές την μέρα. Κάποιος πρέπει να μιλήσει, ώστε να μπορούμε και να ακούσουμε.
Η προσευχή λοιπόν απαγγελλόταν δύο φορές την ημέρα. Κάτι πολύ ενδιαφέρον, και για όσους έχετε ίσως ακούσει ή μελετήσει το έργο του Ναπολέοντα Hill, σχετικά με την αυτοβελτίωση. Όταν έγινε το Αμερικάνικο οικονομικό Κραχ του 29 αυτός πουλούσε ένα εκατομμύριο αντίτυπα για το πώς να γίνεις πλούσιος και επιτυχημένος!
Ο Χιλ αν και ήταν συγγραφέςα, επι 20 ολοκληρα χρόνια επερνε συνεντευξεις από τους ποιο διασημους της εποχης του, μεταξύ άλλων ήταν ο Χένρι Φορντ, ο Τόμας Έντισον, ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, και ο Τζον Ντ. Ροκφέλερ.
Μελετώντας δηλαδή τα μέγαλα μυαλά της εποχής του , Ο Χιλ ανακάλυψε τη δύναμη του πώς λειτουργεί το μυαλό. Συνειδητοποίησε ότι αν επαναλαμβάνεις δυνατά μια θαρραλέα δήλωση τουλαχιστον δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, θα προχωρήσεις πιο γρήγορα στην επίτευξη των στόχων και των ονείρων σου. Ενα είδος αυτό-πειθους!

Επικαλοντας το Σεμά, έχει ισχυρό αποτέλεσμα στα μυαλά μας. Ξέρουμε
ότι το RAS, Reticular Activating System/ Δικτυωτό Ενεργοποιητικό Νευρικό Σύστημα, θα πάρει μπρός να εργαζεται στο να πείσει το μυαλό μας για τα πράγματα που βγαίνουν από το στόμα μας.
Το υποσυνείδητό μας θα λειτουργήσει για να πείσει τη συνείδησή μας για τα πράγματα που εμείς απαγγέλλουν.
Μπορει να μην είναι εντολη Του Κυριου να το απαγγείλουν δύο φορές την ημέρα, εμείς
μπορουμε να καταλάβουμε τα οφέλη από αυτό.
Τα οφέλη που πηγαζουν από αυτή την πρακτική είναι πολλα.
Πρώτον, αυτή η προσευχή μπορει να γινει και ευαγγελιστική προσευχή αν ειπωθεί μαζι με μελη της οικογένειά μας, ώστε να μπορούμε να έχουμε άλλους ανθρώπους να ακούνε για τον Θεό.
Δευτερον, εργαζεται υποσυνειδητα ωστε να πείθει καθημερινα το μυαλό μας για το μεγαλείο Του Θεου, τις ευλογίες και υποσχέσεις Του, και το ποσο Αξίζει να τον εχουμε στη ζωή μας και να πρατουμε συμφωνα με το θελημα Του.
Τριτον, υποκλίνοντας ενώπιον του θρόνου του Θεού και προσευχομενοι σε Αυτόν, αρχιζουμε να ανοιγουμε δυοδους επικοινωνιας και ετσι αρχιζουμε να ΑΚΟΥΜΕ τη φωνή Του, Ο Θεος αρχιζει και μας μιλάει ευδιακ

Προβολές: 59

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ

Η KOINΩNIA MAΣ

© 2020   Created by George Mouzakis.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης